MasterCard tillkännager stöd för krypto i sitt nätverk

MasterCard tillåter sina nästan en miljard användare att spendera kryptovalutor på mer än 30 miljoner handlare, även om det inte har specificerat vilka mynt som kommer att stödjas.

MasterCard har meddelat planer på att stödja kryptovalutor 2021, vilket banar väg för sina nästan en miljard användare att spendera digitala tillgångar på mer än 30 miljoner handlare.

Företaget tror att detta kan öppna handlare för nya kunder och bygga lojalitet med befintliga kunder som redan migrerar till digitala tillgångar via traditionella fiat-alternativ

”Det handlar om val. MasterCard är inte här för att rekommendera att du börjar använda kryptovalutor. Men vi är här för att göra det möjligt för kunder, handlare och företag att flytta digitalt värde ”
Medan den globala betalningsjätten noterade att den planerar att stödja stabila mynt på grund av deras „tillförlitlighet och säkerhet“, nekade Mastercard att namnge specifika kryptovalutor som de kommer att integrera.

Mastercard erbjöd dock fyra kärnkriterier enligt vilka det kommer att bedöma potentiella tillgångar: robust konsumentskydd inklusive konsumenters integritet och säkerhet, strikt KYC-efterlevnad, efterlevnad av lokala lagar och regler och stabilitet som betalningsmedel.

Bitcoin Code noterade också att det „aktivt samarbetar med flera stora centralbanker runt om i världen“ för att stödja centralbankens digitala valutainitiativ, eller CBDC.

Förra året släppte företaget ett „virtuellt sandlåda“ -verktyg för att visa hur en CBDC kan användas för att reglera konsumentinköp med MasterCards infrastruktur.

MasterCards tillkännagivande rapporterade också en ökande efterfrågan på digitala tillgångar bland sina kunder och noterade att många användare har köpt kryptotillgångar med sina MasterCards mitt i den nuvarande tjurmarknaden.

„Digitala tillgångar blir en viktigare del av betalningsvärlden“, avslutade MasterCard

„Vi är här för att göra det möjligt för kunder, handlare och företag att flytta digitalt värde – traditionellt eller krypto – hur de än vill. Det borde vara ditt val, det är dina pengar.“
MasterCard ägnade redan betydande resurser åt att utforska distribuerad storboksteknik, med företaget som för närvarande innehar 89 blockchain-patent medan ytterligare 285 ansökningar väntar.

Betalningsleverantören har engagerat sig i kryptobetalningar under en tid nu och samarbetar med Wirex och BitPay för att skapa kryptokort , även om inga kryptovalutor flyttade genom MasterCards nätverk.

MasterCards tillkännagivande är det senaste av en serie institutionella antaganden av kryptovalutor som har kommit under de senaste veckorna. Den här veckan tillkännagav Tesla ett köp på $ 1,5 miljarder dollar från sin kassareserv och tillade att det snart kommer att acceptera Bitcoin-betalningar för sina bilar.

Förra veckan fördubblades PayPal med krypto och meddelade att de kommer att erbjuda kryptobetalningar för sina 26 miljoner handlare efter att dess begränsade kryptohandelstjänster „överträffat förväntningarna.“

En vecka före detta bekräftade Visas ordförande och VD Al Kelly sitt åtagande om kryptobetalningar och onramps under sitt Q1-inkomstsamtal.