Bitcoin langetermijnprijsanalyse: 03 augustus

Nu de prijs van de cryptocentrische munt zich herstelt van de crash van gisteren, bevindt Bitcoin zich in een hapering met een belangrijke weerstand waardoor het niet hoger op de hitparade kan komen. Met meer dan een miljard dollar aan geliquideerde posities zijn de Open Rente en de volatiliteit allemaal opgedroogd. Terwijl de koers van BTC langzaam omhoog probeert te gaan, ondanks de zijwaartse beweging, is deze aanloop misschien alleen maar een toevalstreffer.

Uit de bijgevoegde grafiek blijkt dat Bitcoin Trader weerstand ondervond op het niveau van 23,60%-Fibonacci oftewel 11.271 dollar. Dit was een moeilijk te doorbreken niveau, zelfs voor de doorbraak die de prijs naar $12.000 duwde. Vandaar dat de reden om de markt te verkorten, naast het eerder genoemde CME-gat, uit dit niveau komt. Tijdens de laatste crash was de prijs van de cryptocurrency gedaald tot $10.650, maar het raakte niet de top van het CME-gat. Vandaar dat een retracement of misschien een verandering in de trend waarschijnlijk lijkt.

Doelstellingen

Er zijn twee korte posities die kunnen worden geopend – De eerste kan worden geopend bij $11.269 met stop-loss bij $11.477 en take-profit bij $9.663, of net boven het gat bij $9.700. Deze positie zou een risico-rendementsverhouding van ~7,74 opleveren.

De tweede korte positie is een beetje meer attent en staat de prijsruimte toe om zich hoger te bewegen dan het 23.60%-Fib niveau. In plaats van vooraf te openen, kan deze short positie iets hoger geopend worden op $11.463 met een stop-loss ingesteld op $11.896 en take-profit op $9.665 of $9.700. In tegenstelling tot de vorige positie, riskeert deze veel kapitaal. Het houdt echter ook rekening met wilde schommels naar de top die weer $12.000 proberen te raken.

De take-profit zone krijgt ook een sterke en zelfverzekerde buff omdat de 50-DMA [geel] ook richting de onderkant van het CME gat ging aan $9.665, op het moment van schrijven.

Hoe dan ook, een daling van 15% in de prijs van Bitcoin kan worden verwacht als het naar het CME-gat toe gaat.